top of page

תחרות "קרן ענבר" לשנת תשס"ד – 2004

 

מסקנות והמלצות ועדת השופטים

 

 

ערב טוב גבירותי ורבותי, בני משפחת עטיה, חברי הנהלת הקרן, זוכי הפרס לשנת תשס"ד, חברי ועדת השיפוט, האלוף (מיל') איתן בן אליהו אורחים ואורחות נכבדים.

 

חג הפורים במדינת ישראל זכור מאז ומתמיד כיום שמח אשר האיום המרכזי והקבוע עליו היה הגשם.בשנים האחרונות נוסף לגשם איום חדש – איום הטרור. אותם ארגוני טרור פלסטינים העושים כל מאמץ להפוך את החג לחגא ע"י רצח אזרחים ישראליים חפים מפשע.

 

כך קרה גם לענבר לפני שמונה שנים. ענבר הצעירה שסיימה את שירותה הצבאי, והחלה את לימודיה באוניברסיטת ת"א, מצאה את מותה בפיגוע בפורים תשנ"ו-מרץ 1996 ב"דיזנגוף סנטר". יהי זכרה ברוך.

 

הטרור הפלסטיני פוגע בנו מזה עשרות בשנים, אך ניתן לומר כי מאז ימי האינתיפאדה הראשונה ובמיוחד מאז ספטמבר 2000, עת פרץ העימות המזויין הנוכחי ביוזמת הפלסטינים אנו חווים מתקפת טרור אינטנסיבית ללא קוים אדומים בה נקטלו עד כה יותר מ - 1000 ישראלים.

אם ניתן לסווג עימות זה כעימות לאומי בעיקרו, הגם שלא נעלמים ממנו אלמנטים דתיים, הרי שבספטמבר 2001 לאחר הפיגוע במגדלי התאומים, הפך הטרור גם לבעיה ברמה הגלובלית שניתן לסווגה כעימות תרבותי - דתי. על רקע הדברים הללו נראה שתופעת הטרור לא תעלם בעתיד הנראה לעין ואנו נאלץ לעסוק בה עוד תקופה ארוכה.

 

חבר השופטים שזו ההזדמנות להודות לו על עבודתו המסורה ואשר כלל את הגב' סמדר פרי,

מר אורי חן, ד"ר יגאל שפי ותוגבר ע"י מר פסח מלובני בשל כמות העבודות הרבה שהוגשה השנה – 66 עבודות (לעומת 40 בשנה שעברה) החליט לזכות 7 עבודות בפרס ועבודה אחת בתעודת הוקרה.

 

מעבר לכמות הרבה התאפיינו העבודות בכך שהתייחסו לנושא הטרור במגוון רחב של תחומים ונקודות מבט.כך הוגשו השנה עבודות תלמידי תיכון, עבודות סטודנטים לתארים השונים ומרצים באוניברסיטה לצד יצירות כמו סרט תעודי, ספר עלילתי, מחזה מקורי ואף אלבום עיצובי אופנה. הורגשה גם עליה במספר העבודות הבוחנות את ההשפעה הפסיכולוגית של שלוש וחצי שנות העימות בינינו לבין הפלסטינים על קהלים שונים במדינת ישראל.

 

העליה במספר העבודות הזוכות אינה רק תולדה של ריבוי מספר העבודות שהוגשו אלא גם רצון מצד חבר השופטים לעודד את העיסוק בנושא במספר רב של תחומים, תוך ניסיון למצוא צעדים מעשיים לשיפור המצב.

 

טרם שאעבור לרשימת העבודות הזוכות ברצוני להודות גם לד"ר טובה רוזנבלום ולמשפטן

פרופ' עמנואל גרוס על סיועם המקצועי לחבר השופטים. לחזק את ידי משפחת עטיה והנהלת הקרן על מפעל הנצחה מעורר כבוד, אשר הולך ומתבסס והופך מוכר ומעורך בקרב האנשים העוסקים בתחום, ולהביע תקווה ותפילה בהמשך לדברי בתחילה שאת שמחת חגינו כמו גם את ימינו השגרתיים יפרו רק גורמי מזג האוויר.

 

להלן רשימת העבודות הזוכות בפרס קרן ענבר לשנת תשס"ד - ‏2004:

 

פרס למר נועם שפירא - סטודנט באוניברסיטה העברית בירושלים בחוג ליחסים בינלאומיים, על עבודה סמינריונית לתואר מוסמך, שנושאה הוא : "אילוף הסוררת: מדינות תומכות טרור ודרכים להרתעתן".

 

פרס לגב' הגר גזית - סטודנטית באוניברסיטה העברית בירושלים בחוג למשפט בינלאומי על עבודה בתואר מוסמך, שנושאה הוא : "טקטיקת החיסול הממוקד בזמן שלום ובזמן מלחמה".

 

פרס לגב' אתי זיגלבאום - סטודנטית באוניברסיטת תל אביב במסגרת לימודי ביטחון עבור עבודה בתואר שני, שנושאה הוא : "טרור ואינטרנט".

 

פרס לאורנה חביב ושירי שקד – סטודנטיות במכללת תל אביב בחוג לפסיכולוגיה על עבודתן "השפעה של מקום מגורים, מין, חשיפה לחדשות בתקשורת האלקטרונית על תחושת פגיעות לאיום הטרור ועל התנהגויות של נקיטת אמצעי זהירות בקרב בני נוער בישראל".

 

פרס להילה בונדה – תלמידת י"ב בבית הספר "תיכון מקיף גילה" בירושלים וכיום חיילת בחיל המודיעין על עבודתה : "המניעים האידיאולוגיים והדתיים הגורמים לשיעים בלבנון להשתמש בטרור".

 

פרס לענת גלאון – תלמידת בית הספר תיכון "חקלאי של ויצ"ו - נהלל" על עבודתה "השתקפות שנאת ישראל באסלם לדורותיו במשנתם ובפועלם של ארגונים אסלמיים רדיקלים".

 

פרס ללימור גינזבורג – סטודנטית בסמינר הקיבוצים בתל אביב, במגמת לימודי תיאטרון על מחזה שכתבה: "אחד אלוהינו".

 

תעודת הוקרה למוריה לוינבוק – תלמידת י"ב מאולפנא לבנות בקרית ארבע, מבית יתיר על הפקת סרטון וידאו על פגועי טרור "שוב" שנערך במסגרת פרוייקט לבגרות.

 

 

 

תא"ל (מיל) דודו צור – יו"ר

 

מסקנות והמלצות ועדת השופטים 2004

bottom of page