top of page

תחרות "קרן ענבר" לשנת תשס"ו – 2006

 

מסקנות והמלצות ועדת השופטים

 

 

לתחרות השנתית של "קרן ענבר", לזכרה של ענבר עטיה הי"ד, הוגשו השנה מספר רב של עבודות, פרי עמלם של יוצרים, מרביתם חובבים הבאים מרקעים ודיסיפלינות שונים.

 

שופטי פרס קרן ענבר לשנת 2006 בחנו עשר יצירות שהוגשו לתחרות, מתוך כמה עשרות עבודות נוספות שנופו בשלב הראשון. לתחרות הוגשו יצירות בתחומים מגוונים בהם מחזאות, פרוזה, שירה ומולטימדיה. לאחר שקלול הפרמטרים שנקבעו לבחינת העבודות, בהם מקוריות, יצירתיות, תרומה לחברה, סגנון, אסטטיקה וזיקה לטרור בחרנו שלוש יצירות : האחת בתחום המחזאות, השניה בתחום השירה והשלישית בתחום המולטי-מדיה.

 

לאחר בדיקה מעמיקה הגענו למסקנה כי:

 

העבודה הראשונה היא עבודה של גב' רונית אלחייני, "כאבים חביבים".

 

רונית, ילידת 1964, נשואה ואם לארבעה ילדים, עובדת "קרן קיימת לישראל". ביוני 2002 נפצעה קשה מאוד בפיגוע טרור בירושלים.

רונית הגישה לתחרות סיפור בשם "כאבים חביבים"' אותו כתבה בתקופת השיקום שעברה. הרעיון המרכזי בו, על פי עדותה, הנו לקיים עם הכאב דיאלוג -  "דו שיח אופטימי וחיובי..." ולהפוך אותו "לישות חביבה".

 

למרות הכאבים הפיזיים והנפשיים שחוותה רונית בפיגוע טרור, שחייבו שהייה ממושכת בבתי חולים ובשיקום, היא מצליחה בסיפור שכתבה להעביר מסר חיובי ואופטימי. אפשר לנצח את הכאב. ההתמודדות עם הכאב ודו שיח עמו מסייעים לה להתגבר עליו. היא משווה את הכאב לאויב קשה ומכאיב אך מאמינה שהתייחסות חיובית למה שחוותה תקל עליה להתגבר על הכאב ולהפוך אותו ל"ידיד".

 

הסיפור מוגש בצורה קריאה, אסטטית, ומלווה באיורים המשדרים אופטימיות. 

 

 

היצירה השניה של מר אלי קיקוזאשוילי,  מחזה – "15:58"

 

אלי נולד בישראל ב-1979. סטודנט לתואר ראשון, מדעי המדינה, אוניברסיטת תל אביב.

אלי הגיש לתחרות מחזה קצר בשם 15:58, המתרחש במקביל במספר מקומות. היצירה כתובה בשפה נקייה וזורמת. העלילה במחזה מקורית, המצבים שהוא מתאר מוגשים בצורה מעניינת, הדמויות מסקרנות וקל להתחבר אליהן. גם הדיאלוגים בנויים כהלכה, וכך גם הדו-שיח על מהות הטרור המתנהל בין שני סטודנטים ונוגע בשאלות החשובות המטרידות את כולנו. המחזה מסתיים במשל ומוסר השכל.

 

 

היצירה השלישית של מר אבי רוזן  יצירת מולטימדיה - "אופטיקה גדולה"

 

אבי נולד בבריה"מ ב-1955, עלה לישראל ב 1964.  סטודנט לתואר דוקטור במחלקה לתולדות האמנות באוניברסיטת תל אביב. הוא מגדיר עצמו כאמן בתחום המדיה החדשה – שכלי הביטוי העיקריים בו הינם מחשבים, ווידאו ואינטרנט. 

 

העבודה שאבי הגיש לתחרות היא בתחום המולטימידיה האינטראקטיבית. המדיום - אינטרנט. הטריגר ליצירה : פיגוע התאבדות בחיפה שאירע במקום בו עבר זמן קצר לפני כן, והמחשבות שמלוות אותו מאז - מה היה קורה אילו ...

 

היצירה מדמה פיצוץ והתרסקות המתוארים בקטעי וידאו -תמונות וקולות. המראות הכיאוטים נוצרים על ידי עירוב של תמונות וירטואליות ואמיתיות ומותירים בצופה רושם חוויתי קשה. העבודה מופשטת וקשה להכלה וגם ארוכה מדי למדיום מסוג זה. עם זאת  "אופטיקה גדולה" הינה יצירה מקצועית, מושקעת ומורגש שנעשתה בידי אמן שיש לו שליטה במטריה.

 

 

 

 

      מר דוד ארבל יו"ר                                         מר בועז הרמן- חבר

 

 

תא"ל (מיל') אפרים לפיד – יו"ר קרן ענבר

 

מסקנות והמלצות ועדת השופטים 2006

bottom of page